01-09-1923 - 01-09-2018

Hoe oud ben je als je 95 jaar oud wordt. Slecht ter been, lopend met een rollator, vergeetachtig, weinig toekomst perspectief. Maar het kan ook anders; vol energie, jeugdig, groeiend en volop vertrouwen in een mooie, lange toekomst. Dat is VV Gasselternijveen, vandaag 95 jaar jong geworden. Hier en daar wat mankementjes, zoals dat bij zo’n hoge leeftijd hoort, maar die kunnen gerepareerd worden.

Het begon allemaal met een oproep in de krant van april 1921, maar de eerste wedstrijden worden vermeld in het voorjaar van 1923, waarna eind augustus bij beschikking van de Nederlandsche Voetbalbond de VV Gasselternijveen werd opgericht.

De eerste jaren wordt er gespeeld op stukken land van boeren in de buurt, waarvan de eerste langs de Hunze was gesitueerd. In 1928 wordt het terrein aan de Burg.Gaarlandtlaan in gebruik genomen, om in 1973 definitief te verhuizen naar ons huidige complex, wederom aan de Hunze. Een jaar later werd de kantine geopend.

Inmiddels bestaan we dus 95 jaar, met een positieve blik naar de toekomst. We gaan het 96e jaar in met 3 senior elftallen, waarvan het 1e elftal weer na lange tijd terug is in de 4e klasse. Verder is er een 35+ team en een dames7x7 team. Binnen de SJO ZVC’14 zijn onze jeugdteams actief, waarbij we in alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn. kortom volop toekomstperspectief.

Vandaar ook dat ik het bestuur, alle leden, vrijwilligers en supporters wil feliciteren met deze 95e verjaardag.

VAN HARTE GEFELICITEERD.

Aaltje.