log in

Actueel

Darttoernooi 2019

DARTTOERNOOI 2019

 

Zaterdag 2 februari 2019 was het dan zover: de 2e editie van ons jaarlijks darttoernooi. Ditmaal op een zaterdag en een vroeger tijdstip (15.30) zodat er ruim voldoende tijd was om de dartpijlen te kruisen.

17 deelnemers hadden zich aangemeld om de strijd aan te gaan voor de titel “Dartkampioen v.v. Gasselternijveen 2019”. Met dit aantal moest het schema snel aangepast worden waardoor de 1e ronde iets later begon dan gepland. Ook had dit tot gevolg dat 1 van de 4 groepen uit 5 deelnemers bestond waardoor de nummer 5 uit deze groep geen zicht had op plaatsing in het vervolg van het toernooi: de knock-out fase voor de winnaars- en verliezerstoernooien.

Rond kwart over 6 kwam er een eind aan de poulefase. René de Jonge had de pech dat hij 5e werd in de groep en daardoor niet verder kon deelnemen aan de knock-out fase.

Ook was dit het geschikte moment om een pauze in te lassen zodat er op het gemak iets gegeten kon worden. Degene die zich hadden ingeschreven voor het buffet deden zich tegoed aan onder andere salades, kipsaté, stokbrood, kruidenboter en gehaktballetjes.

Nadat de buikjes waren gevuld, was het tijd voor de knock-out fase. René Meertens had de pech om, net als het jaar daarvoor, in het winnaarstoernooi van de kwartfinale uit te komen tegen Gerben Weisbeek die er vorig jaar met de titel vandoor ging. Hij maakte het Gerben echter niet makkelijk maar moest na een spannende 3-2 het toernooi verlaten.

In het verliezerstoernooi bereikten Mandy Braakman en Michael Deuring de finale. Na een lange en zenuwslopende best-of-5 game kwam Michael als winnaar uit de bus.

In het winnaarstoernooi schakelde Arjan Hospers in de halve finale Gerben uit en kwam in de finale tegenover Rien Meertens te staan. Dit was de laatste overwinning van Arjan want Rien had duidelijk zijn zinnen gezet op de titel en sloot de best-of-9 game als winnaar af.

En Gerben? Onze winnaar van vorig jaar? Gerben ging niet zonder prijs naar huis want hij wist beslag te leggen op de prijs voor de hoogste finish (87).

Einduitslag:

- winnaar darttoernooi: Rien Meertens (geldprijs en bierpakket)

- finalist winnaarstoernooi: Arjan Hospers (geldprijs en bierpakket)

- winnaar verliezerstoernooi: Michael Deuring (vleesprijs en bierpakket)

- finalist verliezerstoernooi: Mandy Braakman (vleesprijs en gevuld mandje)

- hoogste finish: Gerben Weisbeek (gebak)

 

Via deze weg willen wij alle deelnemers bedanken voor het slagen van het toernooi. Daarnaast willen wij in het bijzonder bedanken:

- De Dagwinkel voor het beschikbaar stellen van de extra prijzen (bierpakketten).

- Bakker Timmer voor het beschikbaar stellen van de extra prijzen (gebak en een goed gevuld mandje).

- Slagerij Heukers voor het samenstellen van de vleesprijzen.

- Stefan van Dartdeal.nl voor het wederom geweldig verzorgen van de dartbanen.

- Itske en Gerard voor het bezetten van de bar.

- Itske voor het verzorgen van het buffet.

- René voor het vrijwillig schrijven van een aantal wedstrijden ondanks zijn vroegtijdige uitschakeling.

- Gerben voor het schrijven van de finale in het winnaarstoernooi.

- Arjan Hospers voor het zo sportief zijn om te zeggen dat hij de geldprijs van de winnaar had ontvangen.

- Iedereen die heeft meegeholpen om de kantine weer terug te brengen in haar originele staat.

 

Wij hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad en volgend jaar weer te mogen verwelkomen. Daarnaast gaan we de lat iets hoger leggen en mikken we de volgende editie op 32 deelnemers. Wij vonden het in ieder geval een geslaagd toernooi!

 

Met sportieve groet,

Erwin en Barry

 

Foto’s

https://www.facebook.com/pg/vvGasselternijveen/photos/?tab=album&album_id=2162621083784254

 

Log in or create an account