Gasselternijveen - FC Amboina

Gasselternijveen heeft eerste overwinning in 4e klasse binnen

Gasselternijveen pakte de eerste drie punten van het seizoen door Amboina te verslaan.

Gasselternijveen heeft de eerste overwinning van het seizoen op zak. In de thuiswedstrijd tegen FC Amboina werd met 3-1 gewonnen. Op de overwinning van de roodhemden was niets af te dingen.

Voor de thee kwamen de bezoekers op voorsprong door een uitval doeltreffend af te ronden. Gasselternijveen had meer de bal en zette via motor Wessel Koomans de Asser goalie aan het werk. Keer op keer kwam deze als winnaar uit de strijd. De grootste kans in het eerste bedrijf was voor Marlon Bieze, maar na een fraaie solo was zijn schot te zacht en te onzuiver.

Orde op zaken

Na de thee stelde Nieveen orde op zaken. Koomans scoorde via een droog schot en een rommelige aanval werd via invaller Hatzmann en Koomans tot doelpunt gepromoveerd. Amboina kwam na rust niet verder dan een paar snelle counters, waardoor doelman Pieterman slechts sporadisch in actie hoefde te komen.

Veilig stellen

De thuisploeg stelde de winst een kwartier voor het einde van de wedstrijd zeker toen Henri Kunst een vrije trap van Meems leep tegen de touwen kopte: 3-1. Gezien het wedstrijdbeeld deed Gasselternijveen zichzelf daarmee tekort, want via Koomans en invaller Rogaar had de score verder opgevoerd kunnen worden.

Niemand bij de promovendus die het zal deren, want daarvoor was het te lang geleden dat een overwinning in de vierde klasse werd behaald.

Verslag: FC Kanaalstreek

• Hits: 59

SVBC - Gasselternijveen

Gasselternijveen wint simpel van SVBC

Door: Yustin Katoen

BARGER-COMPASCUUM – Gasselternijveen heeft de bekercampagne afgesloten met zes punten uit drie wedstrijden. Na de thuisnederlaag tegen CEC (2-5) en de winst in Emmerschans tegen EHS’85 (0-3) werd laatstgenoemde uitslag ook vanmiddag op het scorebord gezet, tegen SVBC. Helaas was het niet genoeg voor een plek in de volgende ronde.

Nieveen was de eerste helft beter, had veel balbezit en kreeg ook regelmatig kansjes. In de 20e minuut uitte de dominantie zich dan ook in een doelpunt. Een vrije bal van Rick Bokhorst zeilde achter de doelman van SVBC. Af en toe kwam SVBC tot mogelijkheden, maar gevaarlijk was het niet echt te noemen.

Na rust zetten de roodhemden door en kwam na ongeveer een uur spelen de verdiende 0-2. Wessel Koomans rondde prima af na een mooie assist van Joost Buiter. Even later pikte Bas van der Tuuk een fout van de SVBC-goalie op en leverde hem in bij Marlon Bieze, die tekende voor de 0-3.

Volgende week gaan we op bezoek in en tegen Sellingen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

GASSELTERNIJVEEN: Pieterman, Meems, Kunst, Pals, G. Buiter, Hatzmann, Van Gilsbeek (60/J. Buiter), Bokhorst, Rogaar (67/Van der Tuuk), Koomans, Artor Polloshka (60/Bieze)

• Hits: 59

Sellingen - Gasselternijveen

Gasselternijveen verliest eerste competitiewedstrijd

door: Yustin Katoen

SELLINGEN – Gasselternijveen heeft zijn eerste competitiewedstrijd in de 4e klasse D verloren. In en tegen Sellingen ging het met 4-2 onderuit.

De achterstand was er al in de derde minuut. Een lage voorzet werd bij de eerste paal binnen geschoven. Doelman De Vries lukte het even later helaas niet om een schot te keren, waarna de 2-0 in de rebound kon worden binnen getikt. In de 38e minuut kwam de aansluitingstreffer door een van richting veranderd schot van Nieveens topscorer van vorig seizoen: Wessel Koomans. Koomans maakte vlak daarna ook de gelijkmaker die ontstond in een klutssituatie tussen hem en de keeper. Er werd gerust met een gelijke stand.

De hoop die in de rust ontstond werd al gauw weer vervaagd, deze keer uit een tot ieders verbazing in de 16 doorgekopte vrije trap die ter hoogte van de middenlijn werd genomen: 3-2. Sellingen kwam even later met tien man te staan, toen hun aanvoerder een tweede gele kaart toegewezen kreeg. Gasselternijveen kwam daarna regelmatig tot mogelijkheden, maar liet het na om de 3-3 te maken. Bij de 4-2 stonden de spelers na een corner van Nieveen wederom niet goed opgesteld uit de daaruit komende counter. Sellingen, dat over het algemeen feller en scherper was, verliet het veld met een verdiende overwinning.

Volgende week spelen we de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen HOC.

GASSELTERNIJVEEN: De Vries, Pals, Kunst (62/Bieze), G. Buiter, T. Salomons (45/J. Buiter), Bokhorst, Hatzmann, Van Gilsbeek, Artor Polloshka, Koomans, Timmer.

• Hits: 69