Trotse trainer Geert Katoen

Geert Katoen verguld van trots door promotie Nieveen

Daags na de promotie van Gasselternijveen naar de vierde klasse leeft trainer Geert Katoen op een roze wolk: “Ik ben zo onvoorstelbaar trots op mijn spelers!” Wanneer FC Kanaalstreek heb benaderd, geniet de oefenmeester samen met zijn assistent, Roelof Pol, hij onder het genot van een biertje na: “Het feestje had wat mij betreft wat langer mogen duren, haha!”

Topfeest

Want om 22:00 uur werd het Nieveenster promotiefeestje afgesloten: “Roelof en ik waren graag in Gasselternijveen gebleven om nog door te feesten. Maar uiteindelijk was het op deze manier ook goed, want we hebben een topfeest gehad!” Een feest op een dag waarop blijdschap, maar vooral trots overheerste.

Mentaliteit

“Onze selectie is nog zo jong. De laatste wedstrijden speelden er drie A-junioren mee en tegen BEW scoorde Niek Poppinga én was Siem Salomons betrokken bij een treffer. Dus met de aanwas zit het wel goed.” Behalve over de voetbalkwaliteiten is het trainersduo vooral te spreken over de mentaliteit van de jongelingen: “De spelers accepteren onze beslissingen. Dat is in deze tijd wel een bijzonderheid hoor!”

Nooit vergeten

Naar eigen zeggen heeft Gasselternijveen de promotie ook te danken aan de prestatie die FC Emmen enkele weken geleden neerzette. Om zijn spelers extra te motiveren gebruikte Katoen de andere rood-witte ploeg als voorbeeld: “Ook die prestatie werd niet direct verwacht én werd mogelijk door een hecht collectief. Plus ik heb aangegeven dat ze deze dag nooit meer zouden vergeten. En dan kun je maar beter zorgen voor een goede afloop!”

FC Kanaalstreek

• Hits: 95

GNV - BEW (RTV Drenthe)

Magere jaren vv Gasselternijveen voorbij: weer vierdeklasser

VOETBAL - Na een afwezigheid van vier seizoenen is vv Gasselternijveen weer terug op het niveau waarop de club ook minimaal wil acteren: de 4e klasse. In de finale van de nacompetitie won de periodekampioen van de 5e klasse F met 2-1 van BEW, de herkanser uit de 4e klasse E.

Geschreven door

Niels Dijkhuizen

De thuisclub kwam acht minuten voor rust op voorsprong door een goal van Artor Polloshka die na een scrimmage via de binnenkant van de paal knap raak schoot. Het was ook de eerste opsteker voor de thuisclub vanmiddag, want vlak voor de wedstrijd bleek Frank Pals niet fit genoeg om te starten en halverwege de eerste helft viel spits Andi Polloshka uit met een enkelblessure.

De kansen voor BEW
BEW had voor de treffer van Gasselternijveen de beste kansen gehad. Een afstandschot van Harard Janson ging net voorlangs, een vrije bal van Lennart van de Schaaf ging net over en een kopbal van Sjors Heymans trof ook geen doel. Ook na de openingsgoal was de formatie uit Vledder nog twee keer dichtbij een goal, maar tot twee had spits Martin Rozeboom pech.

De beslissing
Het probleem van BEW in het afgelopen seizoen was ook vanmiddag dus zichtbaar: doelpunten maken. In 26 competitieduels kwam de ploeg van trainer Henk Akkerman maar tot 20 treffers en toen de blauw-witten halverwege de tweede helft een mega-kans op de 1-1 om zeep hielpen (Bart de Bruin schoot vrij voor doelman Rolf Bies naast) leek degradatie onafwendbaar. Het werd helemaal hopeloos toen Gasselternijveen-middenvelder Niek Poppinga (die in de basis begon vanwege het wegvallen van Pals) een kwartier voor tijd de 2-0 binnenkopte.

De 2-1 en een enorme kans op de 2-2
Maar een minuut na de 2-0 sloeg BEW toch ineens toe. Robin Bouwhuis werd geen strobreed in de weg gelegd en via de voeten van Bies werd het 2-1. BEW geloofde er nog in en zette aan voor een slotoffensief. Er kwam nog één enorme kans, maar De Bruin schoot op zeven meter van de goal veel te hard en veel te wild over.

• Hits: 69

IJHORST - GNV

Gasselternijveen in laatste seconden voorbij IJhorst

Gasselternijveen heeft promotie naar de vierde klasse nog steeds binnen handbereik. Op bezoek bij IJhorst wonnen de rood-witten in de laatste seconden van de verlenging, door een doelpunt van Wessel Koomans. Aanstaande zondag kunnen de Nieveensters het karwei in eigen huis afmaken tegen BEW uit Vledder.

Uitblinker Bies

De neutrale toeschouwer kwam deze middag goed aan haar trekken. Het was een levendige wedstrijd die gelijk op ging en waarin genoeg gebeurde. Zo mocht IJhorst, na hands van keeper Rolf Bies, aanleggen vanaf zestien meter, maar schoten zij de bal in de muur. Bies was deze middag de uitblinker bij Gasselternijveen, want met een aantal prachtige reddingen op de lijn hield hij zijn ploeg in de wedstrijd.

Rake penalty

De keeper kon echter niet voorkomen dat de thuisploeg na een half uur spelen op 1-0 kwam. Na hands van Bart Botterblom mochten zij aanleggen van elf meter en het was Yoran Meijer die de score opende. Tien minuten voor de rust maakte Gasselternijveen ook alweer gelijk. Andi Polloshka speelde zich knap vrij en bediende broer Artor. Laatstgenoemde schoot knap diagonaal raak.

Doelpunt afgekeurd

Na de thee kwam Gasselternijveen in de 50e minuut goed weg, toen een doelpunt van IJhorst, op aangeven van de neutrale grensrechter, werd afgekeurd. Het verdere verloop van de tweede helft ging behoorlijk gelijk op, waarbij de thuisploeg vooral opportunistisch speelde en de gasten via de combinatie gevaar probeerden te stichten. De defensie van beide ploegen gaf echter weinig tot niets weg en zodoende werd er in de reguliere speeltijd ook niet meer gescoord.

Koomans matchwinner

In de verlenging knokte Gasselternijveen voor wat men waard was en ontstonden er kansen voor Niek Poppinga en Wessel Koomans. Laatstgenoemde werd vijf seconden voor het einde alsnog de matchwinner. Koomans bracht een diepe bal van Salomons onder controle, nam deze nog tien meter mee en met een droge knal in de lange hoek schoot hij zijn ploeg naar de finale van de nacompetitie.

Fotoverslag, foto's van Esme Hemmes:

• Hits: 167