log in

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

GNV Da 7x7

Speeldag dames 7x7 in Nieuwe Pekela

Verslag wedstrijdavond 31 maart 2017

Opgetogen en vol goede moed vertrokken we met speelsters en toeschouwers richting Nieuwe Pekela. We hebben goede herinneringen aan een eerdere wedstrijdavond op dit terrein ;). Speelsters deze avond: Judith (keep), Wilna, Demi (x2), Leah, Laura, Mirjam V, Iris en Janca. Ondanks een goede eerste wedstrijdavond heeft Willem ons afgelopen weken stevig getraind, met name op de conditie. Benieuwd of dit vanavond zijn vruchten afwerpt. Toeschouwers richting kantine en koffie. Wij voor de voorbespreking en peptalk door teamleider Cindy richting kleedkamers.

De eerste wedstrijd tegen SJS 2 begint zoals altijd met even op gang komen. De benen nog zwaar en even zoeken naar positie en samenspel. Als snel werd duidelijk dat de verdediging goed stond en we ons konden concentreren op de aanval. Wilna kon na een mooie voorzet 1-0 scoren. En kort daarna kon Janca na een voorzet van Wilna de bal simpel inschieten, 2-0. SJS liet dit duidelijk niet op zich zitten en nam de aanval van ons over. Een paar gevaarlijke doorbraken brachten onze verdediging echter niet van slag en met deze mooie 2-0 overwinning waren de eerste 3 punten binnen.

De tweede wedstrijd was tegen het meisjesteam (gemiddelde leeftijd onder de 20) van Pekela. Ook hadden zij versterking meegebracht door de vele padden op en rond het veld. De wedstrijd begon onwennig, want de scheidsrechter was in zwart gekleed en een aantal passes kwamen daardoor snel bij de tegenpartij terecht. Het werd een wedstrijd hard tegen hard. De meiden van Pekela zijn snel en niet bang voor een duwtje. Toch kwamen ook zij niet door onze verdediging heen en lukt het onze meiden voorin de wedstrijd te beslissen met 2-0. Doelpunten gemaakt door Demi Kloeze en Laura.

Onze avond was al geslaagd, want Willem wilde dat we met 6 punten naar huis kwamen. Echter de vorige speelavond hadden we gelijk gespeeld tegen SJS 1, en we wilden revanche. Dat wilde SJS 1 ook. Binnen 10 minuten was het 3-0 voor ons, doelpunten gescoord door: Demi  en Wilna. We roken 9 punten, en de aandacht verslapte enigszins. SJS maakte daar dankbaar gebruik van door er 3-1 van te maken. Wilna en Demi tikten heen en weer na de aftrap en maakte er 4-1 van. SJS kwam snel terug met 4-2. Het spel ging letterlijk van de ene helft van het veld naar de andere helft van het veld. Het spel werd onderbroken door een opstootje bij de andere wedstrijd. Helaas een smet op de gezellige avonden, waarbij alle teams sportief, gezellig, maar fanatiek voetballen. Door alle consternatie werd het na de spelhervatting nog 4-3, maar daar bleef het gelukkig bij.

Met 9 punten verlieten we tevreden het veld, echter met een nare bijsmaak van het opstootje wat tijdens de derde wedstrijd plaatsvond. Fijn om te weten dat alle 4 teams met RESPECT willen voetballen en hetgeen wat gebeurde afkeurt. We verheugen ons op de volgende speelavond, deze is op 21 april thuis in Gasselternijveen. En als we dan weer 9 punten halen, kan de platte kar van stal! Trouwens, niemand wilde gewisseld ivm tekort aan conditie, dus de trainingen hebben z’n effect gehad Willem!

 

Dames in het nieuw (incl.foto's)

Maandag 24 oktober vond dan eindelijk de fotoshoot met onze sponsoren plaats. Het tenue liet even op zich wachten en toen het er dan eindelijk was, bleek het niet te kloppen. Na een paar keer heen en weer sturen ervan, staan we er uiteindelijk toch netjes op.

Onze shirtsponsor is Fysiotherapie Optimove, dankzij hen lopen wij er netjes bij tijdens de wedstrijden. Voordat wij aan de wedstrijd beginnen, dragen we een bijpassend inloopshirt wat ons is aangeboden door Homan Bouwservice.

Naast deze prachtige set kleding, mochten wij ons in nog een nieuw tenue hijsen en wel in een heuse trainingsoutfit van AA-drink. Deze hebben wij gewonnen met een actie van AA-drink. Hiervoor moesten wij in het voorjaar 3 foto’s maken van ons team met een passende slogan erbij, “Met AA in je smoel, gaan alle ballen in het doel!”

Het was dus hoogtijd voor een echte fotoshoot!

Onze shirtsponsor, Fysiotherapie Optimove, stelde de praktijk beschikbaar om hier warm en droog de foto’s te maken. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn, maar zijn toch de meeste dames op de gevoelige plaat vastgelegd.

Sponsoren bedankt!!

 https://www.facebook.com/vvGasselternijveen/photos/?tab=album&album_id=1221715021208203

 

  • Categorie: GNV Da 7x7
  • Hits: 1676

Speeldag dames 7x7 in Onstwedde

Eindelijk weer even een berichtje van VR3

Het is al even geleden dat wij verslag deden van ons kunnen. Maar beter laat dan nooit hier even een verslagje van ons.

Ik val in bij onze 3e speelavond. De 1e speelavond vond plaats in Onstwedde, de 2e thuis in ons mooi Nieveen en deze 3e avond vond, na wat verschuiving, plaats in Vlagtwedde.

We begonnen de avond in de kleedkamer, waar we spik en span in volle verwachting waren op de komst van Eva en Lisa. Zij hadden ons tenue bij zich en eerder konden wij helaas het veld niet op. Eenmaal aangekleed, was er maar weinig tijd over voor de warming-up. De ballen waren daarom vandaag voor de show mee, want de scheidsrechters was een man van de tijd en we moesten dan ook stipt om 19.15 uur aantreden.

De 1e wedstrijd was tegen Onstwedder Boys, de koploper met ervaren voetbalsters. De zaak was dan ook om de boel goed dicht te houden achterin. Maar helaas wisten zij door goed overspelen ons doel al snel te vinden.  De scheidsrechter was al wat op leeftijd en hield zo nu en dan wel van een rustig momentje, net als wij want dan was de tegenpartij gewoon even niet aan de bal, en toen de bal door Onstwedde weer hoog over werd geschoten en de bal diep in de bossen verdween, besloot hij gezellig mee te zoeken. Ondanks dat wij 5 hele mooie ballen langs de lijn hadden liggen, moest de bal hoe dan ook terug gevonden worden, dus lag het spel voorlopig even stil! Na met meerdere mensen te hebben gezocht, konden we eindelijk ons spel hervatten en met bal van de scheidsrechter de wedstrijd uitspelen. Eindstand 0-4.

De 2e wedstrijd was tegen Musselkanaal, waarvan het team elke speelavond steeds wel 5 jaar  jonger wordt. Deze wedstrijd ging redelijk gelijkwaardig op.  Ook hier speelde de scheidsrechter weer een rol tijdens de wedstrijd, want ook hier legde hij de wedstrijd weer even stil, door opzoek te gaan naar die oh zo belangrijke bal van hem. Of het nu kwam dat hij al die jonge meiden niet bij kon benen en weer even een rust moment nodig had, of dat hij gewoon de bal niet zag liggen met dat éne oog van hem, we zullen het helaas niet te weten komen. Het grappige bij deze tegenstander was, dat de speelsters van Musselkanaal zich afvroegen wie die wissel speelsters van hun nou eigenlijk waren. Maar of ze elkaar nou wel of niet konden, ze wisten wel met elkaar te winnen en wonnen deze wedstrijd dan ook met 0-2.

Last but not least, moesten we de laatste wedstrijd tegen de thuis spelende ploeg Westerwolde, een ploeg waar we dit seizoen wel aardig gelijkwaardig aan zijn. Helaas moesten we het deze wedstrijd met uitvallers doen, dus bleef er bij ons maar 1 wissel over. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. De één op haar vertrouwde plekje in het veld, de ander op een volkomen nieuwe positie en eigenlijk niet wetend wat daar nou de bedoeling was. Het was lachen, gieren, brullen voor hun en helaas viel dus ook heel vlot de tegengoal. Na toch wat positiewisseling wist iedereen weer wat ze moesten doen. Deze wedstrijd hadden we echter de andere scheidsrechter van deze avond, maar ook deze had wat aan z’n ogen. Zo zag hij een sliding van Westerwolde over het hoofd en gaf uiteindelijk een vrije trap mee, terwijl er eigenlijk geen contact was met een speelster van ons. Helaas rolde de bal, na een goede redding van onze keepster, toch nog net ongelukkig over haar heen het doel in. Eindstand ook hier een nederlaag van 2-0.

Onstwedder Boys is deze avond kampioen geworden van deze competitie, gefeliciteerd dames, alleen jammer van de bitterballen! Vriijdag 28 oktober mogen wij alweer de wei in. Deze keer bezoeken we Musselkanaal, wij zijn heel benieuwd hoe de bittergarnituur bij hun smaakt en of wij ook daar kampioen 3e helft kunnen worden! In Vlagtwedde is het ons wéér gelukt!

  • Categorie: GNV Da 7x7
  • Hits: 1590

Laatste speelavond dames 7x7

En dat was onze laatste speelavond! Vanavond vertrokken we met 9 dames, waarvan 3 top invalsters, naar het voetbalveld in Musselkanaal.

Om 19.00 uur speelden we onze 1e wedstrijd van die avond tegen vv Westerwolde. We waren vanavond weer aardig aan elkaar gewaagd en het ging de hele wedstrijd dan wat over en weer. Maar helaas wisten zij toch net 1 keer vaker te scoren dan ons en eindigde de wedstrijd in 0-1.

Na even een break en weer op adem te zijn gekomen, mochten we de 2e wedstrijd aantreden tegen de najaarskampioen Onstwedder Boys. Wat waren ze weer snel en wat schoten die meiden weer hard. Maar toch was het doel voor hun niet zo makkelijk te bereiken als dat ze hadden gedacht. Helaas door goed en snel overtikken, gingen de ballen er toch in en zelfs toen ze niet verder door de verdediging kwamen, lukte het hun ook met een afstandschot ons doel binnen te dringen. Gelukkig floot de scheidsrechter bij een stand van 0-5 de wedstrijd af.

Voor de 3e wedstrijd moesten we dan toch van veld wisselen en moesten we tegen Musselkanaal aantreden. Op 2 speelsters na, waren het weer allemaal nieuwe en nog jongere meiden dan de vorige wedstrijden dat wij tegen hun speelden. Dit is uiteraard geen excuus,  maar een beetje bijzonder vinden wij dit toch wel. Musselkanaal was erg fysiek aan het voetballen zij hadden dan helaas als thuisvoordeel de scheids ook nog mee en het fysieke werd dan ook niet altijd gezien door deze jongeman. Maar wat doe je dan als zij fysiek spelen, dan probeer je dat gewoon terug te doen, beetje kinderachtig alleen dat ze dan boos worden als ze zelf een keer een drukkertje krijgen, heel sportief waren deze meiden jammer genoeg niet. De wedstrijd werd beslist met een 4-0 nederlaag voor ons.

Na het douchen werden er nog telefoonnummers uitgewisseld tussen de aanvoerders van Westerwolde en ZVC’14, om in de toekomst eens een gezellige vriendschappelijke wedstrijd te spelen onderling op een vrijdagavond. De competitie is nu voorlopig afgelopen en voordat we weer de wei in gaan, zijn we straks wel een aantal maanden verder en dan zou het wel leuk zijn, als we tussendoor wat wedstrijdritme kunnen blijven vasthouden.

Onze 3e helft hebben we deze keer gehouden bij de MC Donalds, want ook deze week zat de kantine weer vol oude mannetjes, die een kaartje wilden leggen. De bar zat ook al vol, dus daar was niet voldoende plek om met z’n allen bij aan te schuiven. Helaas hebben ze bij de Mc geen trofeeën om mee te pronken, maar een vage selfie is deze keer wel gelukt. Lidwien, Lisanne en Indy, bedankt voor jullie bijdrage, jullie hebben ons geweldig geholpen!

Helaas was deze competitie niet helemaal wat we gehoopt hadden en was het niveau verschil erg groot onder de teams, maar we hebben weer veel geleerd en vooral weer veel gelachen met z’n allen, iets wat voor ons voorop staat, neemt niet weg dat wij het ook wel eens leuk zouden vinden om eens een wedstrijd te winnen of in ieder geval een paar doelpunten te scoren. Wij hopen dan ook dat de KNVB bij de voorjaarscompetitie zijn woord na komt en ons bij allemaal gelijkwaardige teams indeelt. Maar voor nu blijven we vooral trainen en plezier houden met elkaar.

  • Categorie: GNV Da 7x7
  • Hits: 1782

Log in or create an account