Speeldag dames 7x7 in Onstwedde

Eindelijk weer even een berichtje van VR3

Het is al even geleden dat wij verslag deden van ons kunnen. Maar beter laat dan nooit hier even een verslagje van ons.

Ik val in bij onze 3e speelavond. De 1e speelavond vond plaats in Onstwedde, de 2e thuis in ons mooi Nieveen en deze 3e avond vond, na wat verschuiving, plaats in Vlagtwedde.

We begonnen de avond in de kleedkamer, waar we spik en span in volle verwachting waren op de komst van Eva en Lisa. Zij hadden ons tenue bij zich en eerder konden wij helaas het veld niet op. Eenmaal aangekleed, was er maar weinig tijd over voor de warming-up. De ballen waren daarom vandaag voor de show mee, want de scheidsrechters was een man van de tijd en we moesten dan ook stipt om 19.15 uur aantreden.

De 1e wedstrijd was tegen Onstwedder Boys, de koploper met ervaren voetbalsters. De zaak was dan ook om de boel goed dicht te houden achterin. Maar helaas wisten zij door goed overspelen ons doel al snel te vinden.  De scheidsrechter was al wat op leeftijd en hield zo nu en dan wel van een rustig momentje, net als wij want dan was de tegenpartij gewoon even niet aan de bal, en toen de bal door Onstwedde weer hoog over werd geschoten en de bal diep in de bossen verdween, besloot hij gezellig mee te zoeken. Ondanks dat wij 5 hele mooie ballen langs de lijn hadden liggen, moest de bal hoe dan ook terug gevonden worden, dus lag het spel voorlopig even stil! Na met meerdere mensen te hebben gezocht, konden we eindelijk ons spel hervatten en met bal van de scheidsrechter de wedstrijd uitspelen. Eindstand 0-4.

De 2e wedstrijd was tegen Musselkanaal, waarvan het team elke speelavond steeds wel 5 jaar  jonger wordt. Deze wedstrijd ging redelijk gelijkwaardig op.  Ook hier speelde de scheidsrechter weer een rol tijdens de wedstrijd, want ook hier legde hij de wedstrijd weer even stil, door opzoek te gaan naar die oh zo belangrijke bal van hem. Of het nu kwam dat hij al die jonge meiden niet bij kon benen en weer even een rust moment nodig had, of dat hij gewoon de bal niet zag liggen met dat éne oog van hem, we zullen het helaas niet te weten komen. Het grappige bij deze tegenstander was, dat de speelsters van Musselkanaal zich afvroegen wie die wissel speelsters van hun nou eigenlijk waren. Maar of ze elkaar nou wel of niet konden, ze wisten wel met elkaar te winnen en wonnen deze wedstrijd dan ook met 0-2.

Last but not least, moesten we de laatste wedstrijd tegen de thuis spelende ploeg Westerwolde, een ploeg waar we dit seizoen wel aardig gelijkwaardig aan zijn. Helaas moesten we het deze wedstrijd met uitvallers doen, dus bleef er bij ons maar 1 wissel over. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. De één op haar vertrouwde plekje in het veld, de ander op een volkomen nieuwe positie en eigenlijk niet wetend wat daar nou de bedoeling was. Het was lachen, gieren, brullen voor hun en helaas viel dus ook heel vlot de tegengoal. Na toch wat positiewisseling wist iedereen weer wat ze moesten doen. Deze wedstrijd hadden we echter de andere scheidsrechter van deze avond, maar ook deze had wat aan z’n ogen. Zo zag hij een sliding van Westerwolde over het hoofd en gaf uiteindelijk een vrije trap mee, terwijl er eigenlijk geen contact was met een speelster van ons. Helaas rolde de bal, na een goede redding van onze keepster, toch nog net ongelukkig over haar heen het doel in. Eindstand ook hier een nederlaag van 2-0.

Onstwedder Boys is deze avond kampioen geworden van deze competitie, gefeliciteerd dames, alleen jammer van de bitterballen! Vriijdag 28 oktober mogen wij alweer de wei in. Deze keer bezoeken we Musselkanaal, wij zijn heel benieuwd hoe de bittergarnituur bij hun smaakt en of wij ook daar kampioen 3e helft kunnen worden! In Vlagtwedde is het ons wéér gelukt!