Laatste speelavond dames 7x7

En dat was onze laatste speelavond! Vanavond vertrokken we met 9 dames, waarvan 3 top invalsters, naar het voetbalveld in Musselkanaal.

Om 19.00 uur speelden we onze 1e wedstrijd van die avond tegen vv Westerwolde. We waren vanavond weer aardig aan elkaar gewaagd en het ging de hele wedstrijd dan wat over en weer. Maar helaas wisten zij toch net 1 keer vaker te scoren dan ons en eindigde de wedstrijd in 0-1.

Na even een break en weer op adem te zijn gekomen, mochten we de 2e wedstrijd aantreden tegen de najaarskampioen Onstwedder Boys. Wat waren ze weer snel en wat schoten die meiden weer hard. Maar toch was het doel voor hun niet zo makkelijk te bereiken als dat ze hadden gedacht. Helaas door goed en snel overtikken, gingen de ballen er toch in en zelfs toen ze niet verder door de verdediging kwamen, lukte het hun ook met een afstandschot ons doel binnen te dringen. Gelukkig floot de scheidsrechter bij een stand van 0-5 de wedstrijd af.

Voor de 3e wedstrijd moesten we dan toch van veld wisselen en moesten we tegen Musselkanaal aantreden. Op 2 speelsters na, waren het weer allemaal nieuwe en nog jongere meiden dan de vorige wedstrijden dat wij tegen hun speelden. Dit is uiteraard geen excuus,  maar een beetje bijzonder vinden wij dit toch wel. Musselkanaal was erg fysiek aan het voetballen zij hadden dan helaas als thuisvoordeel de scheids ook nog mee en het fysieke werd dan ook niet altijd gezien door deze jongeman. Maar wat doe je dan als zij fysiek spelen, dan probeer je dat gewoon terug te doen, beetje kinderachtig alleen dat ze dan boos worden als ze zelf een keer een drukkertje krijgen, heel sportief waren deze meiden jammer genoeg niet. De wedstrijd werd beslist met een 4-0 nederlaag voor ons.

Na het douchen werden er nog telefoonnummers uitgewisseld tussen de aanvoerders van Westerwolde en ZVC’14, om in de toekomst eens een gezellige vriendschappelijke wedstrijd te spelen onderling op een vrijdagavond. De competitie is nu voorlopig afgelopen en voordat we weer de wei in gaan, zijn we straks wel een aantal maanden verder en dan zou het wel leuk zijn, als we tussendoor wat wedstrijdritme kunnen blijven vasthouden.

Onze 3e helft hebben we deze keer gehouden bij de MC Donalds, want ook deze week zat de kantine weer vol oude mannetjes, die een kaartje wilden leggen. De bar zat ook al vol, dus daar was niet voldoende plek om met z’n allen bij aan te schuiven. Helaas hebben ze bij de Mc geen trofeeën om mee te pronken, maar een vage selfie is deze keer wel gelukt. Lidwien, Lisanne en Indy, bedankt voor jullie bijdrage, jullie hebben ons geweldig geholpen!

Helaas was deze competitie niet helemaal wat we gehoopt hadden en was het niveau verschil erg groot onder de teams, maar we hebben weer veel geleerd en vooral weer veel gelachen met z’n allen, iets wat voor ons voorop staat, neemt niet weg dat wij het ook wel eens leuk zouden vinden om eens een wedstrijd te winnen of in ieder geval een paar doelpunten te scoren. Wij hopen dan ook dat de KNVB bij de voorjaarscompetitie zijn woord na komt en ons bij allemaal gelijkwaardige teams indeelt. Maar voor nu blijven we vooral trainen en plezier houden met elkaar.