log in

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

GNV 1

GKC - GNV

Gasselternijveen wint in derby van GKC

Gasselternijveen was de sterkste in de derby tegen GKC en lijkt op weg naar de volgende bekerronde.

Gasselternijveen heeft de derby tegen GKC gewonnen. In Gasselte nam Gasselternijveen een 0-1 voorsprong in de eerste helft.  Die score werd na rust uitgebreid naar 0-3. In de slotfase deed GKC nog wel  terug, maar dat mocht verder niet baten. Door de 1-3 zege lijkt Gasselternijveen hard op weg naar de volgende bekerronde.

Gasselternijveen begon sterk aan de wedstrijd en nam het heft in handen. Bas van der Tuuk opende al vroeg in de wedstrijd de score namens de bezoekers met een mooi afstandsschot. De gasten hadden het betere van het spel in de eerst helft, maar konden de score niet verder uitbreidden. GKC was eenmaal dichtbij de gelijkmaker, maar trof het houtwerk.

Ook in de tweede helft was Nieveen dominerend, maar het compact spelende GKC hield de rijen gesloten. Pas diep in de tweede helft viel de 0-2, nadat Wessel Koomans attent was en van dichtbij kon binnen tikken. Twee minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen Jochem van Klaveren een voorzet tegen de touwen knikte. Vlak voor tijd deed Danny Kolp met een fraai schot nog wat terug, wat de eindstand van deze derby opleverde: 1-3.

 

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 49

GNV1 - DWZ (bekerwedstrijd)

Gasselternijveen wint in doelpuntrijk duel van DWZ

Gasselternijveen heeft het bekerduel tegen DWZ weten te winnen. In een doelpuntrijke wedstrijd won het uiteindelijk met 5-3. De thuisploeg kwam met 3-1 voor, maar zag DWZ in de tweede helft terugkomen tot 3-3. Door individuele klasse aan de kant van Nieveen won het toch nog met 5-3.

De Nieveners die een zwaar trainingskamp achter de rug hadden, begonnen zwak aan de wedstrijd en keken al na een minuut spelen tegen een 0-1 achterstand aan. Pieterman mistte de bal na een lullig polletje, waarvan de spits van DWZ eenvoudig profiteerde. Na een kwartier onrustig voetbal ging Gasselternijveen een half uur gas geven wat resulteerde in veel kansen. Het leverde ook twee doelpunten op van aanwinst Yordi Saman en een doelpunt van Wessel Koomans.

In de tweede helft was er aan de kant van een zwak Nieveen geen sprake meer van goed voetbal en sloeg de vermoeidheid toe. Slap verdedigen leidde er toe dat DWZ terugkwam tot 3-3. De individuele klasse van Koomans en wederom de man van de middag, Saman, gaven uiteindelijk de doorslag: 5-3.

 

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 61

GNV1 - Westerwolde

Gasselternijveen en Westerwolde strijdend naar remise

Gasselternijveen en Westerwolde moesten beiden genoegen nemen met een punt.

In de strijd om de derde periode kon Westerwolde zondagmiddag in en tegen Gasselternijveen na een wedstrijd vol strijd niet de drie gewenstepunten mee naar Vlagtwedde nemen. Dat er uiteindelijk een 2-2 eindstand op het scorebord van het mooie sportpark De Hunze in “Nieveen” stond, was een goede afspiegeling van het veldspel dat beide ploegen deze middag op de grasmat legden. Toch was het gelijkspel van de Vlagtwedders nog een positief resultaat, te meer daar de mannen  van trainer van Ravenhorst het laatste deel van de wedstrijd met eerst één man minder kwamen te staan en bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Houten nog negen man over hadden. Voor zowel Joan Solano als keeper Henk Hebers was er een veldverwijzing middels voor beiden twee keer een gele kaart.

Bovenliggende partij

In de eerste helft was Westerwolde de iets meer bovenliggende partij. Zonder de geschorste Kevin v.d. Laan kwam het Vlagtwedder-team tot goede, merendeels snelle aanvallen, maar vergat daarbij deze in doelpunten om te zetten. Gasselternijveen, de enigszins balvaardigere ploeg, vond mondjesmaat de weg richting het doel van keeper Hebers van Westerwolde. In de 18e minuut was er voor de thuisploeg van trainer Katoen slordig balverlies op het middenveld, waardoor er een drie tegen twee situatie in het voordeel van Westerwolde ontstond. Goed samenspel zorgde ervoor dat Mark Geukes in vrije positie kwam en deze gaf met een beheerste schuiver doelman Pieterman van Gasselternijveen geen schijn van kans: 0-1. Gescoord werd er niet meer voor rust en dus kon scheidsrechter van Houten uit Houtigehage, die soms te veel en dan weer geen zout op de slakken legde, beide teams met een 1-0 voorsprong voor de gasten uit Vlagtwedde laten rusten.

Topscorer Koomans

In het tweede bedrijf een logischerwijs meer aandringend Gasselternijveen, hetgeen aanvankelijk resulteerde in een serie hoekschoppen die geen gevaar opleverden voor de defensie van Westerwolde. Wel kwam de thuisploeg in de 68e minuut op gelijke hoogte. Nadat keeper Hebers met een onbesuisde actie, waarvoor hij de gele kaart kreeg, een speler van Gasselternijveen binnen de zestienmeter onderuit haalde, gaf de arbiter een strafschop. De voor de wedstrijd gehuldigde topscorer Wessel Koomans wist wel raad met dit buitenkansje. Hoewel Hebers in de goede hoek zat, verdween de bal onhoudbaar voor hem tegen de touwen. Het was dezelfde Koomans die in de 71e minuut met een verdekt schot doelman Hebers opnieuw kansloos liet: 2-1.

Rood aanlopend Westerwolde

Westerwolde herpakte zich en al in de 74e minuut kwam het weer op gelijke hoogte. René v.d Laan, die deze middag keer op keer gevaar stichtte in de Nieveenster-verdediging, kwam met de bal aan de voet vanaf links naar binnen. Na een aantal schijntrappen bleef hij maar naar binnen gaan en haalde daarna in vrije positie de trekker genadeloos over en liet hij de bal in de uiterste linkerbenedenhoek verdwijnen: 2-2. Hierna was het de beurt aan van Houten. Een harde tackle op Joan Solano zag hij over het hoofd en na enig gedoe aan de zijlijn met een speler van Gasselternijveen zag de arbiter wel dat Solano zijn tegenstander onheus bejegende. Na een gele kaart wegens praten in de eerste helft, toverde de leidsman Solano hierna zijn tweede gele kaart voor en mocht hij dus vroegtijdig gaan douchen. Ook doelman Hebers mocht kort daarna plaats zoeken achter de omheining. Volgens de arbiter had hij bij een uittrap de bal nog in de handen buiten het strafschopgebied. Een iets coulantere arbiter had dit voorval afgedaan met een alleen een vrije trap wegens hands, te meer daar Hebers al een gele kaart had. Laatste man Henri Boekelo verving de sluitpost de rest van de wedstrijd als een volwaardig doelman. Een arbitrale dwaling was ook het onthouden van een strafschop aan Westerwolde, toen Frank Riks na een mooie solo op de rand van het strafschopgebied werd gevloerd. Van Houten legde de bal buiten de zestienmeter. Westerwolde probeerde nog uit volle macht de overwinning uit het vuur te slepen, maar zowel René v.d. Laan als Frank Riks (buitenkant paal) hadden geen geluk in hun afronding.

 

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 136

Amboina - GNV

Gasselternijveen maakt gehakt van hekkensluiter Amboina

Gasselternijveen had geen enkele moeite met Amboina en verpulverde de Assenaren.

Gasselternijveen heeft hekkensluiter Amboina op een flink pak slaag getrakteerd. In Assen werd het maar liefst 1-8 voor de gasten, die daarmee SPW en Bareveld in ieder geval een dienst bewezen. Bij rust stond het slechts 1-2, maar na rust gingen alle registers open en liep Gasselternijveen simpel uit naar een monsterscore.

Artor Polloshka bracht Nieveen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, waarna Andi Polloshka er 0-2 van maakte. Voor de pauze kon Amboina nog wat terug doen, maar al snel na rust werd het 1-3. Toen de 1-4 van Artor Polloshka binnen viel was het wel gebeurd met het verzet van de Assenaren. Die lieten zich gewillig naar de slachtbank leidden, waarbij ook topschutter Wessel Koomans nog twee goaltjes mocht meepikken.

 

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 133

Wessel Koomans 50x

Wessel Koomans is zondag verrast met een lekkere taart. Tijdens de wedstrijd tegen Hoogersmilde heeft hij zijn 50e goal gemaakt in het 1e elftal van VV Gasselternijveen. Inmiddels staat de teller op 57.

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 155

Log in or create an account