log in

Wedstrijdverslagen

GNV - Zandpol

Gasselternijveen laat overwinning glippen

Gasselternijveen heeft dure punten laten liggen in de strijd op de koppositie in de vijfde klasse F. Op het eigen sportpark stonden de roodhemden tot kort voor het eindsignaal op voorsprong, maar uiteindelijk werden de punten gedeeld: 2-2.

Deklat

Gasselternijveen begon gretig aan het duel en na het missen van een paar mogelijkheden, bracht Rick Bokhorst zijn ploeg op voorsprong. Onduidelijk was het of het een voorzet of het een schot betrof, maar geen Nieveenster die er lang van wakker zal liggen. Ook hierna legde de thuisploeg haar wil op aan Zandpol. Brandon Meems raakte de deklat, maar verder werden er geen grote kansen afgedwongen.

Sterkhouder out

Tegenvaller voor de gastheren was het uitvallen van sterkhouder Wessel Koomans: een bovenbeenblessure maakte een vroegtijdig einde aan zijn wedstrijd. In het slot van het eerste bedrijf liet Zandpol ook van zich horen, maar doelman Bies en goed ingrijpen van invaller Mart Koops voorkwamen schade.

Aanjager Meems

Kort na de thee maakten de bezoekers wel gelijk. Voor Gasselternijveen het teken om weer feller ten aanval te trekken. Via Kevin Hemmes en Tristan Salomons deden zich kansen voor, maar gescoord werd er nog niet. Aanjager in de jacht op de voorsprong was Brandon Meems. De robuuste linkspoot zocht veelvuldig de goal en het meeste gevaar kwam dan ook van hem.

Aanvallende impulsen

Trainer Katoen bracht na een uur spelen nieuwe aanvallende impulsen in de vorm van de gebroeders Polloshka. Andi was kort na zijn entree dichtbij een goal, maar zijn kopbal ging over het doel. Nieveen zette alles op alles om de wedstrijd te winnen en nadat Brandon Meems nogmaals de lat had gevonden, was zijn wedstrijd ten einde. De linkspoot kreeg door een stevige, maar ongelukkige ingreep de rode kaart.

Laatste woord

Zandpol wist de overtal-situatie niet te benutten en in de slotfase moesten de bezoekers ook met een man minder verder, na een tweede gele kaart voor aanmerkingen op de wedstrijdleiding. Eenmaal weer in evenwicht leek Gasselternijveen er toch met de volle winst vandoor te gaan: Siem Salomons joeg de bal tegen de touwen. Het laatste woord was echter voor Zandpol, dat via Bas Bos in de absolute slotfase de gelijkmaker maakte.

Bron: FC Kanaalstreek

Log in or create an account