GKC - Gasselternijveen

Gasselternijveen met minimaal verschil langs GKC

Gasselternijveen heeft de derby tegen GKC gewonnen. Op sportpark Hoogte der Heide, die voorafgaand aan de wedstrijd op ‘ludieke’ wijze onder handen was genomen, wonnen de Nieveensters met minimaal verschil: 1-2.

Koomans opent score

De bezoekers waren in de beginfase de bovenliggende partij. Zo schoot Wessel Koomans na tien minuten hard voorlangs. Een kleine tien minuten later was hij wel trefzeker. Koomans werd bediend door Artor Polloshka en schoot raak: 0-1.

Matige inzet

Na een half uur spelen kreeg ook GKC haar eerste goede kans. Echter kon Keeper Rolf Bies een matige inzet vanaf vijf meter makkelijk oppakken. Voor de rust kreeg Gasselternijveen nog kansen via Artor Polloshka en Rick Bokhorst, alleen kwamen beide niet tot scoren.

Sterker Gasselternijveen

In de tweede helft ook een sterker Gasselternijveen. Na een kleine kans voor GKC kwamen de rood-witten op 0-2. Uit een vrije bal kopte Andi Polloshka de bal goed door op Henri Kunst, die raak schoot. Tot aan de 80e minuut gebeurde er hierna weinig noemenswaardigs.

Hachelijk moment

Tien minuten voor tijd ontstond een hachelijk moment voor doelman Bies. Na een te korte terugspeelbal van Jörgen Nieboer kwam de keeper in botsing met Danny Kolp en moest hij gewisseld worden voor Dylano Stegers. In de 88e minuut moest de ingevallen Stegers een doelpunt van GKC toestaan, maar verder dan 1-2 kwamen de Gasselters niet.

Bron: FC Kanaalstreek