Sellingen - Gasselternijveen

Gasselternijveen verliest eerste competitiewedstrijd

door: Yustin Katoen

SELLINGEN – Gasselternijveen heeft zijn eerste competitiewedstrijd in de 4e klasse D verloren. In en tegen Sellingen ging het met 4-2 onderuit.

De achterstand was er al in de derde minuut. Een lage voorzet werd bij de eerste paal binnen geschoven. Doelman De Vries lukte het even later helaas niet om een schot te keren, waarna de 2-0 in de rebound kon worden binnen getikt. In de 38e minuut kwam de aansluitingstreffer door een van richting veranderd schot van Nieveens topscorer van vorig seizoen: Wessel Koomans. Koomans maakte vlak daarna ook de gelijkmaker die ontstond in een klutssituatie tussen hem en de keeper. Er werd gerust met een gelijke stand.

De hoop die in de rust ontstond werd al gauw weer vervaagd, deze keer uit een tot ieders verbazing in de 16 doorgekopte vrije trap die ter hoogte van de middenlijn werd genomen: 3-2. Sellingen kwam even later met tien man te staan, toen hun aanvoerder een tweede gele kaart toegewezen kreeg. Gasselternijveen kwam daarna regelmatig tot mogelijkheden, maar liet het na om de 3-3 te maken. Bij de 4-2 stonden de spelers na een corner van Nieveen wederom niet goed opgesteld uit de daaruit komende counter. Sellingen, dat over het algemeen feller en scherper was, verliet het veld met een verdiende overwinning.

Volgende week spelen we de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen HOC.

GASSELTERNIJVEEN: De Vries, Pals, Kunst (62/Bieze), G. Buiter, T. Salomons (45/J. Buiter), Bokhorst, Hatzmann, Van Gilsbeek, Artor Polloshka, Koomans, Timmer.