log in

Wedstrijdverslagen

Gasselternijveen - FC Amboina

Gasselternijveen heeft eerste overwinning in 4e klasse binnen

Gasselternijveen pakte de eerste drie punten van het seizoen door Amboina te verslaan.

Gasselternijveen heeft de eerste overwinning van het seizoen op zak. In de thuiswedstrijd tegen FC Amboina werd met 3-1 gewonnen. Op de overwinning van de roodhemden was niets af te dingen.

Voor de thee kwamen de bezoekers op voorsprong door een uitval doeltreffend af te ronden. Gasselternijveen had meer de bal en zette via motor Wessel Koomans de Asser goalie aan het werk. Keer op keer kwam deze als winnaar uit de strijd. De grootste kans in het eerste bedrijf was voor Marlon Bieze, maar na een fraaie solo was zijn schot te zacht en te onzuiver.

Orde op zaken

Na de thee stelde Nieveen orde op zaken. Koomans scoorde via een droog schot en een rommelige aanval werd via invaller Hatzmann en Koomans tot doelpunt gepromoveerd. Amboina kwam na rust niet verder dan een paar snelle counters, waardoor doelman Pieterman slechts sporadisch in actie hoefde te komen.

Veilig stellen

De thuisploeg stelde de winst een kwartier voor het einde van de wedstrijd zeker toen Henri Kunst een vrije trap van Meems leep tegen de touwen kopte: 3-1. Gezien het wedstrijdbeeld deed Gasselternijveen zichzelf daarmee tekort, want via Koomans en invaller Rogaar had de score verder opgevoerd kunnen worden.

Niemand bij de promovendus die het zal deren, want daarvoor was het te lang geleden dat een overwinning in de vierde klasse werd behaald.

Verslag: FC Kanaalstreek

Log in or create an account