GNV 1 Oud gedienden pakken 2x winst in Gieten

Op donderdagavond 20 december zou het eerste elftal van Nieveen aantreden bij de 37e editie van het wel bekende Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten met deze editie als hoofdsponsor Ponybar.

Aangezien het 1e elftal een ingelaste competitiewedstrijd uit en tegen PJC moest voetballen - overigens 1-1 gelijk gespeeld - werden de oudgedienden en Tristan Salomons van Nieveen 1 opgetrommeld om de honneurs waar te nemen. En met succes (al zeggen ze het zelf).

In de lastige poule ronde tegen VKW, LTC, WVV (za) en CEC wisten de heren 2x te verliezen en 2x te winnen. Helaas was dit op doelsaldo net niet genoeg om de volgende ronde te halen.

Uiteraard was Henk Jansen (trouwe supportert) aanwezig. Afwezige supporters waren Mick Wardenburg, Gert Jan Eeftingh, Meindert de Graaf, Geert Katoen, Roelof Pol, Rene Meertens, Rien Meertens, Aaltje en Jan Dries, Bronno Pals, enz...

De eerste wedstrijd was tegen VKW en werd met 1-3 verloren. Mark Salomons maakte de eretreffer. Na tussendoor een wedstrijdje rust was het LTC die net een maatje te groot was. Er werd dapper stand gehouden en met 5-0 verloren. De heren kwamen eindelijk lekker op gang en wisten daarna tegen WVV (za) de verdiende winst te pakken (0-1), doordat de laatkomer Herman Bulthuis (hij kwam tijdens de tweede wedstrijd na een kerstviering aan) met een bekeken schot in de verre hoek wist te scoren. De laatste wedstrijd was tegen CEC. Het leek er even op dat de derde verliespartij in aantocht was, maar de 1-0 werd knap omgebogen tot 1-4 door twee goals van Gerben Tammenga, 1 goal van Mark Salomons en de laatste goal middels een geweldig lobje door Tristan Salomons.

Indien LTC de laatste wedstrijd met twee doelpunten verschil won, waren onze heren een ronde verder. Het mocht helaas niet zo zijn.

De derde helft werd uiteraard wel weer groots gevierd. Ook kwamen Wessel Koomans en Bart Botterblom deze helft de gelederen versterken.

Al met al een knappe prestaties in een zware poule van de heren Herman Bulthuis, Roeland Deuring, Roelof Heuten, Arjan Luis, Jörgen Nieboer, Mark Salomons, Tristan Salomons, Gerben Tammenga en Erwin Warring.