log in

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

GNV 1

SVBC - Gasselternijveen

Gasselternijveen wint simpel van SVBC

Door: Yustin Katoen

BARGER-COMPASCUUM – Gasselternijveen heeft de bekercampagne afgesloten met zes punten uit drie wedstrijden. Na de thuisnederlaag tegen CEC (2-5) en de winst in Emmerschans tegen EHS’85 (0-3) werd laatstgenoemde uitslag ook vanmiddag op het scorebord gezet, tegen SVBC. Helaas was het niet genoeg voor een plek in de volgende ronde.

Nieveen was de eerste helft beter, had veel balbezit en kreeg ook regelmatig kansjes. In de 20e minuut uitte de dominantie zich dan ook in een doelpunt. Een vrije bal van Rick Bokhorst zeilde achter de doelman van SVBC. Af en toe kwam SVBC tot mogelijkheden, maar gevaarlijk was het niet echt te noemen.

Na rust zetten de roodhemden door en kwam na ongeveer een uur spelen de verdiende 0-2. Wessel Koomans rondde prima af na een mooie assist van Joost Buiter. Even later pikte Bas van der Tuuk een fout van de SVBC-goalie op en leverde hem in bij Marlon Bieze, die tekende voor de 0-3.

Volgende week gaan we op bezoek in en tegen Sellingen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

GASSELTERNIJVEEN: Pieterman, Meems, Kunst, Pals, G. Buiter, Hatzmann, Van Gilsbeek (60/J. Buiter), Bokhorst, Rogaar (67/Van der Tuuk), Koomans, Artor Polloshka (60/Bieze)

 

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 21

Trotse trainer Geert Katoen

Geert Katoen verguld van trots door promotie Nieveen

Daags na de promotie van Gasselternijveen naar de vierde klasse leeft trainer Geert Katoen op een roze wolk: “Ik ben zo onvoorstelbaar trots op mijn spelers!” Wanneer FC Kanaalstreek heb benaderd, geniet de oefenmeester samen met zijn assistent, Roelof Pol, hij onder het genot van een biertje na: “Het feestje had wat mij betreft wat langer mogen duren, haha!”

Topfeest

Want om 22:00 uur werd het Nieveenster promotiefeestje afgesloten: “Roelof en ik waren graag in Gasselternijveen gebleven om nog door te feesten. Maar uiteindelijk was het op deze manier ook goed, want we hebben een topfeest gehad!” Een feest op een dag waarop blijdschap, maar vooral trots overheerste.

Mentaliteit

“Onze selectie is nog zo jong. De laatste wedstrijden speelden er drie A-junioren mee en tegen BEW scoorde Niek Poppinga én was Siem Salomons betrokken bij een treffer. Dus met de aanwas zit het wel goed.” Behalve over de voetbalkwaliteiten is het trainersduo vooral te spreken over de mentaliteit van de jongelingen: “De spelers accepteren onze beslissingen. Dat is in deze tijd wel een bijzonderheid hoor!”

Nooit vergeten

Naar eigen zeggen heeft Gasselternijveen de promotie ook te danken aan de prestatie die FC Emmen enkele weken geleden neerzette. Om zijn spelers extra te motiveren gebruikte Katoen de andere rood-witte ploeg als voorbeeld: “Ook die prestatie werd niet direct verwacht én werd mogelijk door een hecht collectief. Plus ik heb aangegeven dat ze deze dag nooit meer zouden vergeten. En dan kun je maar beter zorgen voor een goede afloop!”

FC Kanaalstreek

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 127

GNV - BEW (RTV Drenthe)

Magere jaren vv Gasselternijveen voorbij: weer vierdeklasser

VOETBAL - Na een afwezigheid van vier seizoenen is vv Gasselternijveen weer terug op het niveau waarop de club ook minimaal wil acteren: de 4e klasse. In de finale van de nacompetitie won de periodekampioen van de 5e klasse F met 2-1 van BEW, de herkanser uit de 4e klasse E.

Geschreven door

Niels Dijkhuizen


De thuisclub kwam acht minuten voor rust op voorsprong door een goal van Artor Polloshka die na een scrimmage via de binnenkant van de paal knap raak schoot. Het was ook de eerste opsteker voor de thuisclub vanmiddag, want vlak voor de wedstrijd bleek Frank Pals niet fit genoeg om te starten en halverwege de eerste helft viel spits Andi Polloshka uit met een enkelblessure. 

De kansen voor BEW 
BEW had voor de treffer van Gasselternijveen de beste kansen gehad. Een afstandschot van Harard Janson ging net voorlangs, een vrije bal van Lennart van de Schaaf ging net over en een kopbal van Sjors Heymans trof ook geen doel. Ook na de openingsgoal was de formatie uit Vledder nog twee keer dichtbij een goal, maar tot twee had spits Martin Rozeboom pech. 

De beslissing 
Het probleem van BEW in het afgelopen seizoen was ook vanmiddag dus zichtbaar: doelpunten maken. In 26 competitieduels kwam de ploeg van trainer Henk Akkerman maar tot 20 treffers en toen de blauw-witten halverwege de tweede helft een mega-kans op de 1-1 om zeep hielpen (Bart de Bruin schoot vrij voor doelman Rolf Bies naast) leek degradatie onafwendbaar. Het werd helemaal hopeloos toen Gasselternijveen-middenvelder Niek Poppinga (die in de basis begon vanwege het wegvallen van Pals) een kwartier voor tijd de 2-0 binnenkopte.

De 2-1 en een enorme kans op de 2-2 
Maar een minuut na de 2-0 sloeg BEW toch ineens toe. Robin Bouwhuis werd geen strobreed in de weg gelegd en via de voeten van Bies werd het 2-1. BEW geloofde er nog in en zette aan voor een slotoffensief. Er kwam nog één enorme kans, maar De Bruin schoot op zeven meter van de goal veel te hard en veel te wild over. 

 

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/135608/Magere-jaren-vv-Gasselternijveen-voorbij-weer-vierdeklasser

 

 

 

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 91

Log in or create an account